(NE)SIGURNOST

Šalom na račun Bandića uznemirili građane

10.12.2008 u 09:48

Bionic
Reading

Iznad Sloboštine u Novom Zagrebu građani su jutros vidjeli veliko žuto svjetlo

Uznemireni građani Novog Zagreba u strahu su od vanzemaljaca mahnito su počeli zvati sve okolo, a neki su tvrdili i da su čuli eksploziju.
Misterija žutoga svjetla koja je uznemirila stanovnike Novoga Zagreba razriješena je nešto prije podneva. Nije to bio ni NLO ni marketinški trik, već podvala radiopostaje Antena koja se na ovaj način poigrala s najavljenim sigurnosnim planovima gradonačelnika Milana Bandića o kupnji oklopnoga vozila i bespilotne letjelice.

Ipak, neslanom šalom radiopostaja je uznemirila stanovništvo koje je panično nazivalo dežurne institucije pokušavajući saznati što se događa. Tako je policija, umjesto da se bavi ozbiljnim poslom, cijelo jutro rješavala podvalu radiopostaje. Na ovaj se način izrugujući sigurnosnim planovima gradonačelnika Bandića, sami su ugrozili sigurnost grada Zagreba.

Načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec je rekao da se protiv radiopostaje po zakonu može dignuti kaznena prijava zbog širenje lažnih vijesti i uznemirujućih informacija.

'Ako se utvrdi da su neki građani bili uznemireni ili na bilo koji način pogođeni zbog širenja lažnih vijesti, u konzultaciji s Državnim odvjetništvom, protiv postaje može biti podnesena kaznena prijava', rekao je Borovec.