DUHOVNI VOĐA KRITIČNO

Sai Baba na aparatima za održavanje života

06.04.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Indijski guru Sathya Sai Baba, kojega milijunska sljedba širom svijeta smatra živućim bogom i čudotvorcem, u kritičnom je stanju i priključen je na aparate za održavanje života. Njegovi liječnici poručuju pak da mu se zdravstveno stanje popravlja

Sai Baba (85) primljen je u Institut medicinskih znanosti Šri Satja Sai prošlog tjedna zbog problema s plućima, srcem i bubrezima. 'Stanje mu je stabilizirano... Postoje znakovi poboljšanja u funkcioniranju bubrega, iako je još na dijalizi', stoji u priopćenju bolnice.

Mnogi sljedbenici Sai Babe uputili su se u njegov duhovni centar u gradu Puttaparth, u državi Andhra Pradesh na jugoistoku Indije, oko 150 kilometara od Bangalorea. Mnogi od njih spavaju pod vedrim nebom, zbog nemogućnosti boravka u tamošnjim hotelima i prenoćištima.

Lokalne trgovine i hoteli zatvoreni su već tri dana u znak poštovanja prema bolesnom duhovnom vođi.

Mnoštvo se moli za njegovo ozdravljenje. 'On sam najavio je da će živjeti do 96. godine. A on ne griješi', rekla je 43-godišnja Putta Rangaiah, volonterka u jednoj od brojnih Sai Babinih organizacija, za AFP.

Policija pred bolnicom sprečava masovno okupljanje ljudi koji se još uvijek nadaju da će dobiti blagoslov od gurua. Tamo su i deseci novinarskih ekipa, koji su podignuli šatore u iščekivanju vijesti o zdravstvenom stanju Sai Babe.

Sai Baba