PEDOFILSKI SKANDAL U RH

Sado-mazo svećenik: Maštam o dječacima iz škole

26.04.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Svećenika koji je prije nekoliko godina iz župe u Osječko-baranjskoj županiji premješten na područje Vukovarsko-srijemske županije, gdje je ujedno vjeroučitelj, reporter Jutarnjeg lista je razotkrio kao pedofila. Odjeven u crne kožne remene i uske tamnoplave hlače, s velikim izrezom koji potpuno otkriva stražnjicu i spolovilo, svećenik je snimljen kako se samozadovoljava s tri lažna penisa. Svom poznaniku sa Skypea je otkrio da mašta o dječacima iz škole dok se zabavlja seksualnim pomagalima

Na pitanje kako zna koji bi htjeli sudjelovati u njegovim seksualnim igrama, svećenik je odgovorio da se to osjeti. 'Vidi se u pogledu, u smiješku', kazao je. No istaknuo je da ne zna bi li se to ovdje usudio učiniti.

Nova pedofilska afera u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj ne razlikuje se mnogo od gotovo svih prijašnjih pedofilskih slučajeva u kojima su glavni akteri svećenici. I na ovog se svećenika, naime, žalilo nekoliko dječaka da ih seksualno zlostavlja. Umjesto da ga udalji od djece, Crkva ga je premjestila u drugu župu i još mu dala dozvolu za vjeroučitelja.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, sporni svećenik je iz ranije župe morao otići jer ga je prijavio maloljetni rođak zbog seksualnog zlostavljanja. Policija je provela istragu, no cijelo se selo diglo protiv svećenikova rođaka. Iako je bilo glasina da svećenik isto čini i s nekoliko drugih dječaka, nitko u selu G. o tome s novinarima nije želio pričati. Kažu - djeci u toj dobi svašta pada na pamet, skloni su izmišljati, lagati, pričati gluposti, blatiti druge, a ne susprežu se ni kad je svećenik u pitanju.

Ipak, prijava svećenikova rođaka bila je povod da ga se makne u selo B. Ondje je već nekoliko godina. Pored vođenja župe, ima i status vjeroučitelja, pa predaje vjeronauk u tri škole i u svakodnevnom je kontaktu s maloljetnicima.

Jutarnji navodi da su u Đakovačko-srijemskoj nadbiskupiji, kojoj je na čelu nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić, znali za njegove pedofilske sklonosti. Problem su riješili tako da su ga iz mjesta G. u jednoj županiji premjestili u mjesto B. u susjednoj. I ništa nisu učinili da mu onemoguće izravan kontakt s djecom, već i dalje uživa status vjeroučitelja.

Zanimljivo je da je tjednik Globus u rujnu 2007. objavio zastrašujuću listu s popisom više od 70 slučajeva pedofilskih nasrtaja. Među njima je, uz nastavnike, roditelje i svećenike pedofile, zabilježen i slučaj spomenutog župnika.