STATE DEPARTMENT OBJAVIO

SAD nudi 11 milijuna dolara za tri terorista

26.03.2009 u 12:06

Bionic
Reading

SAD nudi ukupno 11 milijuna dolara za pronalazak i uhićenje triju pripadnika Al Kaide u Afganistanu i Pakistanu, priopćio je State Department

Washington je ponudio pet milijuna dolara za informaciju koja će pomoći u pronalasku, uhićenju i osudi vođe talibanskog pokreta u Pakistanu Baitullaha Mehsuda, koji je optužen za ubojstvo bivše predsjednice pakistanske vlade Benazir Bhutto.

Prema priopćenju State Departmenta, Mehsud je glavni čovjek Al Kaide u plemenskim dijelovima Južnog Waziristana u Pakistanu. Amerikanci drže da je on organizirao i samoubilački napad na hotel Marriot u Islamabadu 2007. kada su poginule dvije osobe.

SAD je ponudio pet milijuna dolara za informacije koje će pomoći u uhićenju Sirajuddina Haqqanija, člana terorističke grupe Haqqani koja je, kako se smatra, direktno povezana s Al Kaidom u Afganistanu.

Hakani je u intervjuu za jedan američki dnevnik preuzeo odgovornost za napad na hotel Serena u Kabulu 14. siječnja 2008. kada je poginulo šest osoba, uključujući jednog Amerikanca.

Washington nudi milijun dolara za pronalaženje Libijca Abu Yahya al-Libija, važnog člana Al Kaide koji je u srpnju 2005. pobjegao iz pritvora u američkoj bazi u Bagramu u Afganistanu.