MILANOVIĆ O VUKOVARU

'Sad će 100 posto i natpis HDZ biti na ćirilici'

Bionic
Reading

Za posjeta Gunji premijer Zoran Milanović još jednom se osvrnuo na izbore u Vukovaru i promjenu vlasti, kazavši da je 'grad opet podijeljen praktički kirurškim skalpelom'

'Očekujem od njih, koji su minimalnom većinom dobili izbore, da svoj posao shvate odgovorno, a ne huškački kao do sada. Prava manjina će se poštivati, za to jamči Vlada RH. Zakoni će se provoditi i to moraju shvatiti i oni koji su dobili izbore, no sad će to ionako prestati biti tema. Sad će 100 posto i natpis HDZ biti na ćirilici. Dakle, to što se radilo je neodgovorno i ružno', rekao je Milanović.


'Sad su dobili izbore za 100 i nešto glasova pa neka odgovaraju građanima, jer se sve svodi na to kako se u Vukovaru živi. Grad danas izgleda bolje nego prije šest godina, a građani su izabrali', kazao je i dodao da su izbori bili demokratski te da ljudi imaju pravo glasa i ako su došli autobusom', piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Penava je Sabu u drugom krugu izbora pobijedio sa 191 glasom. Novi vukovarski gradonačelnik poručio je kako želi biti gradonačelnik svih Vukovaraca.

Penava je ocijenio kako je njegova pobjeda znak da su uvidjeli da taj grad 'ide u krivom smjeru' te da su prepoznali sve ono što im je ponudila koalicija okupljena oko HDZ-a, čiji je on bio kandidat. Na pitanje novinara o njegovu stajalištu o dvojezičnosti, odgovorio je kako može samo ponoviti stajalište HDZ-a da je dvojezičnost u Vukovar uvedena 'na silu i protivno zakonu'.

Više pročitajte ovdje