DRUGA STRANA MEDALJE

Šačica 'navijača' uspjela je osramotiti cijelu naciju

19.06.2012 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija, iako zapela već u skupini, svojom igrom oduševila je hrvatske navijače, ali i razne nogometne stručnjake. No crna mrlja su navijači, točnije šačica onih koji su prouzročili probleme na baš svakoj utakmici koju su 'kockasti' igrali na Euru

Završilo je hrvatsko putovanje na Euru. Nakon pobjede nad Irskom, remijem protiv Italije, poraz od Španjolske poslao je 'kockaste' kući. Dalje će 'furija' i 'azzurri'. Iako Bilićevi izabranici nisu prošli skupinu, ono što su pokazali može biti na ponos. Možda će netko reći da je ovo neuspjeh, no kada si u skupini s Italijom i Španjolskom, teško je tvrditi da si favorit.

I dok su igrači na terenu oduševljavali što trkom, što taktikom, slika s tribina nije bila toliko ružičasta. Istina, većina navijača bila je briljantna; jedna mala skupina tzv. navijača propisno nas je obrukala zbog čega je glas digao i prvi čovjek Uefe Michel Platini koji je kazao kako bi prvenstvo bilo savršeno da nema 'hrvatskih šupčina'. S obzirom na oštrinu njegovih riječi, jasno je kao dan koliko su ga iznervirali.

Krenimo redom. Na utakmici protiv Irske nije bilo bacanja baklji s tribina, no zato je na kraju utakmice jedan hrvatski navijač uletio na travnjak ne bi li poljubio izbornika Bilića. Zatim je uslijedila utakmica s Italijom gdje su navijači napravili bakljadu i ubacili je u teren zbog čega je utakmica na trenutak bila prekinuta, bacali banane prema tamnoputom talijanskom igraču Mariju Balotelliju te ga rasistički vrijeđali zbog čega je i Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske.

Na kraju protiv Španjolske ponovno se dogodila ista priča. Šačica hrvatskih navijača bacila je baklje u teren, nekoliko ih zapalila na tribini, zbog čega su dobili oštar zvižduk cijelog stadiona.

Trebalo bi što prije pozabaviti se tim problemom. Jer dokle god ćemo biti 'neželjeno dijete', zbog takvih ispada navijača ne piše nam se dobro.