PROPAO POKUŠAJ OPORBE

Kujundžić očekivano preživio, 77 zastupnika protiv njegova opoziva

12.10.2018 u 12:10

Bionic
Reading

Poslije podneva saborski zastupnici krenuli su s tradicionalnim glasovanjem petkom. Među točkama koje su raspravljene, u fokusu glasovanja bila je ona o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića

Za opoziv su glasala 53 zastupnika, dok ih je 77 bilo protiv. Oporba je za svoj prijedlog trebala prikupiti 76 glasova, no nije uspjela.

HDZ je pokazao da s partnerima ima svoju standardnu većinu.

No jednu ruku više, dakle 78, ipak su imali kod glasovanja o izvještaju o radu Vlade. Taj je izvještaj podržao Zdravko Ronko, koji se kod opoziva Kujundžića nije uključio u glasovanje. Podsjetimo, nakon što je izašao iz SDP-a, Ronko je nedavno postao član kluba zastupnika Bandićeve stranke.

Podsjetimo, rasprava o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću, koju je pokrenuo 31 oporbeni zastupnik iz redova SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida, trajala je u četvrtak osam sati.

U raspravi je saborska oporba nabrajala ono što smatra razlozima za to što ministar zdravstva Milan Kujundžić mora otići ističući da u dvije godine mandata nije učinio ništa, dok su vladajući u cijelosti odbacili sve navode oporbe naglašavajući da problemi u zdravstvu nisu nastali za vrijeme ove Vlade.