OKOVI ZA NEISTOMIŠLJENIKE

Sabo želi zatvor u Vukovaru

08.04.2010 u 21:44

Bionic
Reading

Odgovor vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe na najavu iz HDZ-a da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu nije se dugo čekao. Svojim je političkim oponentima odgovorio da 'priprema projekt izgradnje gradskog zatvora za koji već postoje kandidati'

Komentirajući najave HDZ-ovaca da će ga kazneno prijaviti zbog nepoštivanja odluka Gradskog vijeća Vukovara u vezi provedbe Statuta, Sabo je odgovorio da 'ni najmanje nije zabrinut zbog toga'.

'Pokušavaju me razvlastiti i dokazati da gradonačelnik ne može predstavljati grad u skupštinama trgovačkih društava kojima je grad osnivač ili većinski vlasnik. To je HDZ-ov pokušaj stvaranja paralelne vlasti i prikrivanja kriminalnih radnji u tim društvima', rekao je Sabo i poručio da nastavlja reviziju poslovanja svih tvrtki u gradu nakon čega najavljuje 'prikazanje sve zlouporabe u njihovom radu'.

Vukovarski HDZ u četvrtak je gradonačelnika Sabu prozvao i za nerad, nesposobnost i nedostatak projekata te mu na teret stavio poskupljenje cijene vrtića i voda te doprinos povećanju nezaposlenosti u gradu.

'Upravo je bivša HDZ-ova vlast neodgovornim, bahatim i rasipničkim ponašanjem ostavila iza sebe 23 milijuna kuna dugova nakon što je izgubila lokalne izbore. Punih sam pola godine izgubio na vraćanju tih dugova. Upravo će izgradnja zatvora biti jedan od mojih projekata', zaključio je Sabo.