REKORDNA ZAPLJENA NA BAJAKOVU

Sa ženom i djecom vozio 90 kg heroina u RH

13.08.2010 u 15:37

Bionic
Reading

Ukupno 88,69 kilograma heroina, na tržištu vrijednog i do 26,7 milijuna kuna, zaplijenili su vukovarsko-srijemski policajci i carinici na graničnom prijelazu Bajakovo u noći na petak

Rekordnu je količinu droge u kombi-vozilu Mercedes Vito u Hrvatsku oko 1.50 sati pokušao unijeti 44-godišnji nizozemski državljanin turskog podrijetla, a zanimljivo je to da je s njime u vozilu bila supruga i troje malodobne djece.

'Pregledom vozila u tzv. jumbo-vrećama spremljenima u prtljažni prostor zamijećena je veća količina cigareta i paketa oblijepljenih smeđom samoljepljivom trakom, što je upućivalo na moguće krijumčarenje cigareta i opojnih droga. Pronađeno je 88 kilograma i 690 grama opojne droge tipa heroin, 1.000 kutija cigareta Marlboro te 180 kutija Dunhilla', rekao je Stipica Kuna, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Potvrdio je i da je to najveća zapljena droge u povijesti vukovarsko-srijemske policije.

Droga navodno nije bila osobito dobro sakrivena, a pretpostavlja se da je bila namijenjena tržištu zapadne i sjeverne Europe te da ju je krijumčar vozio iz Turske prema Nizozemskoj. Vozač Mercedesa je odmah uhićen te se nad njim obavlja kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga i izbjegavanja carinskog nadzora. Nakon toga bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.