GRBIĆ: NEMAM KOMENTARA

Sa 'staze slonova', Ostojić Grbića šalje u mirovinu

02.03.2012 u 09:47

Bionic
Reading

'Nemam komentara', jedino je što je u četvrtak bivši ravnatelj policije Oliver Grbić odgovorio na informaciju da odlazi u mirovinu, a što je u intervjuu za Media servis otkrio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Je li Grbića, koji je na prvoj sjednici Vlade razriješen s dužnosti ravnatelja, a potom imenovan savjetnikom, iznenadila činjenica da je njegovu odluku javnosti prenio ministar Ostojić, a ne on sam, nije se moglo dokučiti ni iz boje glasa jer Grbić nije želio razgovarati telefonom, nego se komunikacija odvijala putem njemu dražeg SMS-a, otkriva Večernji list

'Za nekoliko mjeseci i ne znam točno koliko je to dana, ali varijanta je da bi želio otići u mirovinu koja mu pripada nakon dugogodišnjeg staža u policiji', odgovorio je Ostojić na pitanje o Grbićevoj budućnosti, dodavši da time odgovara i na pitanje o tome zašto se bivši ravnatelj policije i neki drugi u MUP-u nalaze na savjetničkim mjestima.

Večernji piše da se Grbić dosad nije izjašnjavao o svojim planovima, jednako kao što i sada šuti, no početkom godine u optjecaju je bilo nekoliko varijanti, od odlaska u mirovinu, preko privatnog biznisa, do odlaska na 'privremeni rad' u inozemstvo, što se činilo najmanje izglednim. Sigurno jest da je Grbić bio itekako svjestan da za njega, barem na dužnostima koje bi mogle zadovoljiti njegovo iskustvo i ambicije, u MUP-u više nema mjesta.

Nakon silnih afera koje su se povezivale s njegovim imenom i djelovanjem kao prvog policajca države – od Polančecove optužbe da je inicijator anonimnih kaznenih prijava protiv čelnika SDP-a, Linićeva prozivanja 'Olivera' zbog slučaja riječke Tržnice, provaljenih tajnih mjera u slučaju Tadić, pa do skandala iz privatnog života i optužbi za namještanje koje mu je uputio bivši suprug novinarke Dijane Čuljak, s kojom je Grbić u bliskoj vezi, Grbić je izgubio svu vjerodostojnost.

Što planira sa svojim savjetnicima, koje je naslijedio od bivšeg ministra, Ostojić je objasnio rekavši u intervju da je 'to sustav u kojem se, kad netko u policiji prestane operativno raditi, prebacuje u savjetnike', pri čemu je, da bi bio što slikovitiji, kazao da se u policiji to često naziva stazom slonova.

Izrazio je nadu da će se za Krunoslava Borovca, koji je u Grbićevo vrijeme bio načelnik Ureda ravnatelja i zadužen za odnose s javnošću, a potom je i on postao savjetnikom, naći mjesto u sustavu jer je profesionalac. Pritom je dodao: 'Ipak imam pravo birati svoje suradnike.'

Krunoslav Borovec nije želio komentirati intervju ministra Ostojića, no ipak je izrazio zadovoljstvo što ga se prepoznaje kao profesionalca. 'Sustavu sam dao 20 godina i najmanje još toliko mogu raditi', kazao je za Večernji list Borovec.