U SLOVENIJU ZA POSLOM

S troje djece švercali se preko granice

02.04.2010 u 12:17

Bionic
Reading

Na makadamskoj cesti Vele Mune – Starod, policijski službenici Postaje granične policije Rupa jučer su, u sedam sati, zatekli osobno vozilo marke VW Golf u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice s Republikom Slovenijom, u kojem se, osim vozača, nalazilo i petero stranih državljana

Radi se o državljanima Bosne i Hercegovine među kojima je bilo i troje malodobne djece. U razgovoru sa strancima policajci su utvrdili da im je namjera bila odlazak u Republiku Sloveniju radi pronalaska posla. Dvoje punoljetnih bosansko-hercegovačkih državljana od 22 i 20 godina, rješenjem Postaje granične policije Rupa protjerano je iz Republike Hrvatske na vrijeme od šest mjeseci.

Kriminalističkim istraživanjem nad vozačem osobnog vozila, 37-godišnjim Zagrepčaninom utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice te se kazneno prijavljuje Općinskom državnom odvjetništvu u Opatiji redovnim putem.

Osim ovih stranih državljana, sinoć su u 19 sati na istoj makadamskoj cesti policijski službenici za nadzor državne granice zatekli su i spriječili u ilegalnom prelasku državne granice s Republikom Slovenijom još dvoje počinitelja. U Opel Astri, švicarskih registarskih oznaka, nalazio se 26-godišnji švicarski državljanin i 25-godišnjakinja, dvojnog, hrvatsko-švicarskog državljanstva. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice uručen im je opći prekršajni nalog.