MNOGI SE PITAJU

S Pantovčaka objasnili zašto predsjednica spava u Zagrebu dok joj je ured u Slavonskom Brodu

10.10.2018 u 12:15

Bionic
Reading

Incident koji se dogodio u rafineriji u Bosanskom Brodu u utorak otkrio je javnosti i zanimljivost vezanu za predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i njeno izmještanje Ureda

Predsjednica je, naime, u utorak ujutro privremeno izmjestila svoj ured u Slavonski Brod, pa su se nakon eksplozije u susjednom Bosanskom Brodu u utorak navečer mnogi zapitali je li bila u blizini i je li bila u opasnosti. No iz Ureda predsjednice odgovoreno nam je kako ona spava u Zagrebu, a ne u Slavonskom Brodu.

Na naše pitanje objašnjavaju kako je to uobičajena praksa kada se Ured izmješta u gradove relativno blizu Zagrebu, a Slavonski Brod je na oko 200 kilometara, odnosno udaljen oko sat i pol vožnje automobilom. Da bi put do Zagreba bio još kraći, poručuju iz Ureda, predsjednica je program u utorak završila u Okučanima, koji su još za 70-ak kilometara bliži Zagrebu, što skraćuje put za dodatnih pola sata.

Iz Ureda predsjednice poručuju da je ušteda razlog takve organizacije, odnosno vožnje do Zagreba i drugi dan natrag u mjesto u koje je privremeno izmješten Ured, jer je jeftinije prevoziti predsjednicu nego tražiti smještaj za nju i njenu pratnju u gradovima u kojima gostuju. Isto se radilo i kada je Ured bio izmješten, primjerice, u Krapinu ili Karlovac.

  • +5
Kolinda Grabar Kitarović na otvaranju privremenog Ureda u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic