KOMENTARI NA IZBORE U RH

S 'mrskog' zapada ka Srbiji pušu topli vjetrovi

05.12.2011 u 13:31

Bionic
Reading

Izbori u Hrvatskoj s posebnom pažnjom su se pratili i u susjedstvu pa i u Srbiji. U komentarima čitatelja na portalu B92.net može se iščitati zadovoljstvo zbog pobjede Kukuriku koalicije. Simpatije su osvojili i odabirom koalicijskog imena

Izbori u Hrvatskoj s posebnom pažnjom su se pratili i u susjedstvu pa i u Srbiji. U komentarima čitatelja na portalu B92.net može se iščitati zadovoljstvo zbog pobjede Kukuriku koalicije. Simpatije su osvojili i odabirom koalicijskog imena. 

'Sviđa mi se ovo ime Kukuriku koalicije. U pravom balkanskom autohtonom stilu, suradnja među strankama dogovara se u kavani. Šalu na stranu, mislim da će za Hrvatsku biti bolje ako HDZ više ne bude u vlasti, jer su postali jednako korumpirani, kao 90-ih!' kaže komentator koji se potpisao nadimkom 'da bar nekom bude bolje'.

'Evo, i ovdje na Petlovom brdu počelo da se slavi!' napisao je komentator pod imenom Kukuriku City.

Neki komentatori, nezadovoljni stanjem u Srbiji, nadaju se promjeni i u toj zemlji.

'Dokle će Srbija biti jedina država u Europi gdje netko zasjedne na vlast pa se ne skida dok ne izgori skupština? Hrvati su pokazali da je kod njih vlast smjenjiva na izborima, a kod nas?' zapisao se Saša.

Oštar je i Velibor USA koji kritizira široku lepezu ekstremnih i nacionalističkih stranka i pokreta u Srbiji.

'A vi Srbijo i Srbi? Vi biste se vratili u devedesete s tzv. SNS-om odnosno (sm)radikalima u rukavicama i njihovom bulumentom kamarile. (…) Velike čestitke Hrvatskoj i svim Hrvatima i građanima Hrvatske koji glasaše da pošalju HDZ u smetlište povijesti kamo i pripada!' napisao je Velibor. I za kraj ovog kratkog nasumičnog odabira Filip kaže: 'Eto, s 'mrskog' zapada ka Srbiji 'pušu topli vjetrovi. Nadam se da će se preokretom i kod nas napokon popraviti klima.'