PEHIST

S marihuanom u džepu provalio u kuću policajcu

24.10.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Pulska policija privela je 20-godišnjeg Puljanina, zatečenog jučer u krađi u kući kolege, a kojeg se, osim za tešku krađu, tereti i za zlouporabu opojnih droga

Naime, kako je izvijestila PU istarska, mladić je jučer oko 3,30 sati preskočio ogradna vrata u Ulici Olge Ban u Puli. Našavši se u dvorištu, pokušao je nasilno otvoriti i vrata terase. No budući da ta vrata nije uspio otvoriti, već samo oštetiti, uputio se prema zidanom objektu u dvorištu, gdje mu je primjenom fizičke snage 'pošlo za rukom' otvoriti vrata. Provalivši u kuću, mladić je započeo preturati stvari, otuđivši pritom privjesak za ključeve i lančić.

No kradljivac je imao peh jer ga je na djelu zatekao vlasnik kuće, 48-godišnji Puljanin, inače policijski službenik, koji je pozvao svoje kolege. Prilikom uhićenja, kod 20-godišnjeg Puljanina pronađena je i PVC vrećica sa suhom biljnom materijom, težine oko 0,2 grama, za koju je preliminarnim testiranjem potvrđeno da se radi o marihuani pa je, osim za krađu, mladi provalnik prijavljen i za kazneno djelo iz domene zlouporabe opojnih droga.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 20-godišnjak je jučer oko 22 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.