POŠAST U KARLOVCU

S lažnom diplomom otkrili i zdravstvenu voditeljicu vrtića

04.10.2012 u 19:19

Bionic
Reading

Karlovac potresa novi skandal zbog krivotvorenja diplome. Alenka Ban, supruga gradskog vijećnika HDZ- a i sestra glasnogovornice Grada Ane Župančić, od 2007. bila je zdravstvena voditeljica u Dječjem vrtiću Karlovac bez odgovarajuće stručne spreme

U toj je ustanovi bila zaposlena od 1999. godine, najprije kao medicinska sestra, da bi potom, krivotvorenjem potrebne stručne spreme, napredovala u karijeri.

Tko je sljedeći?

Bivši direktor Radio Karlovca Marijan Stavljenić nabavio je lažnu svjedodžbu i diplomu. Komunalni redar Marijan Brnardić, kojem je nedavno otkazao ugovor, krivotvorio je potrebnu srednju stručnu spremu. Isto su učinila i sedmorica vozača u Čistoći i JVP-u. Tko je sljedeći na redu?

Za radno mjesto zdravstvene voditeljice bila joj je potrebna viša stručna sprema. Nakon što je otkrivena prijevara, Ban je dobila otkaz. Međutim, čini se da, kao i u slučaju lažnog ekonomista Gorana Đuraševića, neće kazneno odgovarati zbog zastare.

S obzirom da je poslove voditeljice obavljala od 2007. u to je vrijeme ili možda ranije pribavila diplomu što znači da je prošlo pet i više godina. No, bez obzira na to, u Karlovcu, posebno u karlovačkim vrtićima, šokirani su najnovijim otkrićem.

'Alenka Ban posao je obavljala vrlo stručno, savjesno i odgovorno. To mogu posvjedočiti zaposlenici, a vjerujem i roditelji djece koja idu u Dječji vrtić Karlovac. Zatražili smo provjeru diploma i svjedodžbi svih naših djelatnika. Za sada postoji osnovana sumnja u samo jednu diplomu više školske spreme i potrebna dokumentacija je proslijeđena Državnom odvjetništvu u Karlovcu, a revizija je u tijeku', rekla je ravnateljica Marina Gojak

Lažna diploma sada već bivše djelatnice, vrlo cijenjene među kolegama i roditeljima, glavna je tema i među zaposlenicima vrtića. Nitko ne može vjerovati da se Ban, zaslužna između ostalog i za zdravu prehranu u vrtićima, odlučila na taj korak. Pitaju se i zašto se sama nije povukla kada je Grad naredio provjeru stručne spreme svih zaposlenika gradske uprave i gradskih tvrtki. Pretpostavljaju da je mislila kako nitko neće primijetiti 'kopiju'.

Međutim, čini se da aferama s lažnim diplomama u Karlovcu tu nije kraj. Trinaesti skandal neće se, nažalost, zaustaviti na tom broju. Kako neslužbeno doznajemo iz policijskih krugova, ukupna brojka krivotvorenih dokumenata mogla bi se popeti na čak sedamdesetak. Zasad se zna da su svjedodžbe i diplome lažirali bivša pročelnica županova ureda Bernardica Topolnjak-Halapa, kao i nekadašnji voditelj marketinga Zorin doma Goran Đurašević