BERLUSCONI OPOVRGAVA

S grobnicama se nisam hvalio prostitutkama

25.07.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Odvjetnik Silvija Berlusconija rekao je da talijanski premijer nije skrivao arheološke nalaze u svojoj sardinijskoj vili te da su lažne snimke na kojima se on prostitutki hvali tim predmetima, objavile su subotnje talijanske novine

Snimke na kojima je navodni Berlusconijev razgovor s Patriziom D'Addario otkrile su Italiji njihov seksualni odnos. U petak je tjednik L'Espresso objavio nove transkripte iz kojih se vidi da se političar i milijarder Berlusconi, među ostalim, hvalio i grobnicama u dvorištu svoje vile na Sardiniji.

Po talijanskim zakonima arheološka otkrića otkrivena na privatnom zemljištu moraju se prijaviti vlastima radi inspekcije, katalogiziranja i mogućeg iskapanja.

Oporba je pozvala vladu da u parlamentu objasni tu situaciju.

"Premijer Berlusconi ne bi nikad govorio o otkriću 30 feničkih grobnica u svojem parku jer u vili nikad ništa slično i nije pronađeno", rekao je Niccolo Ghedini, odvjetnik i zastupnik Berlusconijeve stranke.

"Pravosudne su vlasti nedavno temeljito pregledale cijelo to područje, i vilu i park. U svakom trenutku može se obaviti još jedna pretraga", rekao je odvjetnik.