ZBOG DUGOVA

S devet uboda kuhinjskim nožem usmrtio bratića

03.10.2011 u 10:08

Bionic
Reading

'Osjećam se odgovornim za smrt Marija, ali ne na način na koji je opisan u optužnici', rekao je Dejan Čemerika odgovarajući sucu varaždinskog Županijskog suda Igoru Pavlicu na upit o krivnji na početku suđenja za teško ubojstvo Marija Čemerike

Dvadesetjednogodišnjeg nezaposlenog automehaničara iz Palinovca optužnica tereti da je 25. travnja ove godine ubio bratića Marija iz koristoljublja da mu ne bi morao vratiti 4.500 eura te 70 tisuća kuna koje mu je posudio. Radi toga, kako tvrdi Županijsko državno odvjetništvo, najprije je SMS porukama pozvao Marija da se nađu na prilaznoj cesti prema poljoprivrednom dobru kod Podturna, mjesta neposredno uz hrvatsko-slovensko-mađarsku granicu.

Kada se nešto prije 22 sata Mario tu dovezao svojim vozilom Mercedesom registracijskim oznaka Republike Austrije gdje radi, Dejan mu je kroz otvoreni prozor zadao nekoliko uboda kuhinjskim nožem dužine oštrice 12 centimetara, tvrdi Županijsko državno odvjetništvo u optužnici protiv Dejana Čemerike koji se u istrazi branio šutnjom.

No prema navodima iz optužnice, to je bio tek početak. Naime, Mario je ipak uspio izaći iz automobila u čijoj mu je neposrednoj blizini Dejan zadao nekoliko uboda. Sveukupno se radilo o devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su izazvale unutarnje krvarenje uslijed kojeg je Mario preminuo.

U nastavku suđenja provest će se dokazni postupak tijekom kojeg će se, uz ostalo saslušati svjedoci te vještaci koji su proveli sudsko-medicinsko, daktiloskopsko, biološko i psihijatrijsko vještačenje.

Ključni svjedok u postupku mogao bi biti M. M. koji se na dan ubojstva vozio iz Piškorovca prema Podturnu. Naime, kako je ispričao tijekom istrage, u blizini romskog naselja Lončarevo vidio je kako je iz polja na cestu istrčao najprije jedan viši muškarac koji je bio sav krvav po licu, a iza njega je istrčao jedan niži muškarac. Uplašio se te je ubrzano produžio vožnju do romskog naselja gdje je probudio jednog mještana te su se zajedno vratili, ali nikog nisu vidjeli. Međutim, pri povratku su ugledali dva automobila s upaljenim svjetlima, od kojih je jednom svjetlo bilo upaljeno i unutra.

Zbog straha nisu im prilazili, već su se vratili u Lončarevo gdje su probudili još neke mještane te se vratili sa četiri ili pet vozila. Prišavši vozilima, našli su jednu osobu koja je zvala u pomoć, a neki od svjedoka su čuli i kako poziva neka pronađu bratića jer su ih napali. Tek kasnije, kada je došla policija, druga osoba, odnosno Mario, nađena je stotinjak metara dalje.