NEZAPAMĆEN KAOS

Ryanair pomiješao godišnje odmore pilota, otkazuju po 80 letova na dan

18.09.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Jedna od najvećih svjetskih niskotarifnih aviokompanija Ryanair priznala je u nedjelju kako je u potpunosti pomiješala rasporede godišnjih odmora svojih pilota, zbog čega će u idućih mjesec i pol svakog dana biti prisiljena otkazati od 40 do 50 letova dnevno

Kako javlja BBC, samo protekle nedjelje otkazana su 82 leta, a iz kompanije, koja leti i prema hrvatskim destinacijama poput Pule, Rijeke, Zadra i Osijeka, navode kako 'naporno rade' da bi se doveli u red.

Većina otkazanih letova posljedica su zatraženih i odobrenih godišnjih odmora zaposlenika Ryanaira koji su masovno odlazili na prinudni godišnji odmor u srpnju i kolovozu zbog promjena u internom sustavu planiranja.

Inače, donedavno su u Ryanairu uzimali travanj kao početak nove godine za računanje prava za godišnje odmore, a od iduće godine tvrtka se prebacuje na siječanj, čime će se uskladiti s kalendarom. To znači kako zaposleni moraju iskoristiti sve preostale slobodne dane do kraja godine.

Prema navodima televizije BBC, zbog zbrke će biti oštećeno čak 285.000 putnika kojima će kompanija ponuditi zamjenu letova ili povrat novca. Putnicima koji su kupili ili rezervirali karte na otkazanim letovima kompanija je već počela slati obavijesti putem elektroničke pošte.

U Ryanairovoj službi za korisnike pravdaju se time da masovnim otkazivanjem zapravo žele poboljšati svoju statistiku jer bi zbog manjka osoblja velik broj letova, kada ne bi bili otkazani, zasigurno kasnio.