ĐAPIĆ VS. TOMAŠIĆ

'Ruži nedostaju reflektori i medijska pažnja'

23.07.2009 u 12:07

Bionic
Reading

Đapić unatoč pritiscima nastavlja s bahatom retorikom, ignorirajući zahtjeve svojih nekadašnjih kolega iz vrha HSP-a

'Ne želim komentirati nešto što pričaju i traže bivši članovi ili oni koji su pod stranačkom suspenzijom', rekao je predsjednik HSP-a Anto Đapić na upit da prokomentira zahtjeve sve većeg broja HSP-ovaca za njegovom ostavkom na sve stranačke dužnosti.

'Na Saboru HSP-a svaki će se član imati mogućnost kandidirati se za predsjednika pa ćemo vidjeti što će napraviti', dodao je Đapić, napominjući kako ga je posebno razočarala Ruža Tomašić koju je upravo on doveo u Hrvatski sabor postavljajući je za nositeljicu stranačke liste.

'Dok je bila u Saboru, dobro sam vodio stranku, sada kad više nije tamo, ne vodim stranku kako treba. Njoj ustvari nedostaju svjetla reflektora i interes medija pa na ovaj način privlači pozornost. Takav njezin odnos najviše govori o njoj samoj', zaključio je Đapić.

Predsjednik HSP-a osvrnuo se i na optužbe koje mu svakodnevno upućuje njegov nasljednik u fotelji osječkoga gradonačelnika Krešimir Bubalo. 'Sve što Bubalo i njegova uprava rade je blaćenje i omalovažavanje svega što je napravljeno u mandatu bivše vlasti.'

'On nema ideja kako voditi Grad Osijek i zato dijelom po svome nahođenju, a dijelom i po uputama iz Hercegovine nastoji ocrniti i kriminalizirati moj rad', tvrdi Đapić demantirajući gradonačelnikove navode da je Grad prezadužen, da je ostavljeno devet milijuna kuna narudžbenica te da je ugovor oko zemljišta u centru grada nelegalan, piše Jutarnji list.