MILANOVIĆ NE ODUSTAJE

'Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode'

15.04.2013 u 21:41

Bionic
Reading

Iako je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović sinoć smireno čestitao HDZ-u na pobjedi na izborima za Europski parlament, u razgovoru za Dnevnik Nove TV još jednom se osvrnuo na uspjeh Ruže Tomašić, o kojoj i dalje misli sve najgore

Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode', bez problema je u Dnevniku Nove TV kazao premijer Zoran Milanović.

Iako ga je novinar Mislav Bago pokušao upozoriti da se radi o uvredi osobe koju su građani izabrali na izborima, Milanović se nije dao smesti.

'Građani su u mnogim zemljama birali svašta. Za mene onaj koji je u stanju reći za pripadnike drugih nacija da su gosti u Hrvatskoj, to je za mene društvena nepogoda. Ja to smatram zlom negativnim i ja sam svjestan da jedan broj ljudi u Hrvatskoj na to plješće, međutim, velika većina na to gleda s neodobravanjem, a mnogi i s gnušanjem', kazao je Milanović.

U razgovoru se osvrnuo i na mali odaziv birača na izbore, kazavši da razloge u tome vidi u krizi i općem nezadovoljstvu.

'Odaziv uvijek može biti i manji nego što očekujete. Ovo čak i nije bio odaziv, ovo je bila ogluha birača na poziv na izbore. Svi su očekivali malo veći odaziv, 20 posto skoro pa nije odaziv. Ukupan broj birača izašlih je manji od broja glasova koje je SDP sam dobio na izborima 2007', kazao je Milanović.

Upitan je li napravio stratešku grešku kada je u izborima za Europski parlament odbacio Ivana Jakovčića kao partnera, Milanović je kazao: 'Kako mislite odbacio? Kako mislite to da se ljude uzima u koaliciju? Kad netko odluči otići svojim putom, onda mora snositi i dogovornost za to. Gospodin Jakovčić nije ušao u Europski parlament, a s obzirom na sve što se događalo između SDP-a i njegovih komentara, pitanje je tko je koga odbacio.'

Upitan smatra li da su ovi izbori na neki način i bili referendum o načinu rada njegove vlade, Milanović je rekao 'ako je to referendum, onda se pokazalo da je nacija podijeljena' te dodao kako je uvjeren da je podrška Kukuriku vladi i strankama te vlade puno veća.