KONCESIJA

Ruskom bogatašu plaža za 120 tisuća kuna godišnje

30.06.2009 u 21:26

Bionic
Reading

Ruski bogataš Sergej Sergejevič Rodionov u koncesiju će dobiti plažu vile Sv. Rok u Lovranu, jer je Primorsko-goranska županija dala pozitivno mišljenje o tome

Ponudu za koncesiju predala je tvrtka Portić d.o.o. čiji je osnivač odnosno vlasnik ruski bogataš. Portić je za koncesiju nad plažom, odnosno pomorskim dobrom koje obuhvaća ukupno nešto manje od 4000 kvadrata, oko 3000 metara mora i 800-tinjak metara obale, ponudio godišnju naknadu od točno 119.220 kuna, odnosno 30 kuna po metru.

Slične koncesije već su dodijeljene Vili Castelo, odnosno tvrtki AgrokorIvice Todorića. Agrokor za 11.000 četvornih metara mora i obale uz vilu plaćagodišnju naknadu od 554.000 kuna.


Prije donošenja pozitivnog mišljenja PGŽ-a s Rodionovom ponudom složilo se i Općinsko poglavarstvo Lovran, ali uz napomenu 'da se vodi računa u daljnjem postupku s obzirom na prostorni plan uređenja Lovrana koji na tom lokalitetu predviđa izgradnju obalne šetnice'.

Tvrtka Portić je u svojoj ponudi kao osnovne ciljeve investiranja navela sportsko-rekreativne aktivnosti u funkciji odmora gostiju vile, a predvidjeli su i ulaganja u iznosu nešto manjem od 650.000 kuna te otvaranje dva radna mjesta. Predviđena je sanacija plaže, popravak zidića, staze uz more te popravak žardinjera i sanacija lučice, piše Slobodna Dalmacija.