MAKSIMALNO OSIGURANJE

Ruski šef države sletio u Beograd, dočekao ga Vučić, iz Vojvodine mu poručuju 'Putin go home'

17.01.2019 u 12:40

Bionic
Reading

U beogradsku zračnu luku nešto iza 13 sati sletio je zrakoplov s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je došao u posjet Srbiji

Zajedno s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Putin se uputio na Groblje osloboditelja Beograda, gdje će položiti vijence u čast poginulih ruskih vojnika. Potom će uslijediti svečani doček i službeni razgovori, u sklopu kojih će srpska i ruska delegacija potpisati više od 20 sporazuma vrijednih više stotina milijuna eura.

Nakon toga, Putin će u Vučićevoj rezidenciji srpskom predsjedniku uručiti orden Aleksandra Nevskog, a potom će predsjednici obići Hram svetog Save.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tanjug

Putina će u Beogradu štititi više od 4000 policajaca, a pomoć će im pružiti oko 250 pripadnika ruskih sigurnosnih snaga. Mjere osiguranja su maksimalne: Putina od ulaska u srpski zračni prostor prate avioni MIG-29, cijela ruta kretanja je pomno osigurana, a na skupu kod Hrama svetog Save očekuju se deseci tisuća simpatizera Vučića i Putina. Kao kuriozitet, srpski i ruski mediji prenose kako će Vučić Putinu darovati štene šarplaninca po imenu Paša.

  • +21
Vladimir Putin stigao u službeni posjet Srbiji Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Atmosfera je zanimljiva i izvan Beograda: dok su srpske enklave na Kosovu oblijepljene plakatima dobrodošlice za Putina, Liga socijaldemokrata Vojvodine na području sjeverne srpske pokrajine postavila je transparente 'Putin go home'.

Uskoro opširnije...