PUTIN UGASIO KOCKARSKI BIZNIS

Ruske kockarnice dolaze i u Hrvatsku

29.06.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Vlasnici velikih lanaca ruskih kockarnica, koje od 1. srpnja više neće moći raditi u matičnoj državi, tvrde da će svoj biznis, između ostalog, prebaciti u Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru

Da se ukinu kockarnice u Rusiji, predložio je još u listopadu 2006. tadašnji predsjednik, a sadašnji premijer Vladimir Putin. On je kocku po štetnosti za rusko društvo usporedio s alkoholizmom. Sada je donesena konačna odluka i od 1. srpnja kockarnice više neće moći poslovati u toj zemlji.

Najveće kompanije koje u Rusiji drže kockarnice su Ritzio Entertainment group i Storm International.

Suvlasnik Ritzio Entertainment group Oleg Bojko kaže da će svoj biznis preseliti u Italiju, Njemačku, Srbiju, Hrvatsku i zemlje Južne Amerike, za što je već izdvojen velik novac.

Predsjednik kompanije Korston Anatolij Kuznjecov već je najavio da će kockarnicu preseliti u Budvu. Ta kompanija kupila je budvanski hotel Queen Montenegro u koji će iz Moskve preseliti stolove za igru i automate.

'Nedavno smo završili pregovore o kupovini hotela Queen Montenegro u Budvi, u Crnoj Gori. Hotel ima 300 soba i kasino. Promijenit ćemo naziv hotela u Korston i iz Moskve preseliti stolove za igru i automate. Prije jeseni organizirat ćemo prvi čarter zrakoplov iz Moskve za Crnu Goru', priopćio je Kuznjecov.

Vlasnici ruskih kockarnica se za ovakav potez odlučuju, između ostalog, zbog toga što se iz Moskve do Srbije, Crne Gore ili Hrvatske avionom može stići za oko tri sata, a s tim zemljama Rusija ima i bezvizni režim.

Ako se takvi planovi ostvare, to će biti dobra prilika za razvoj domaćeg turizma jer bi s jedne strane to otvorilo priliku za zaposlenje lokalnog stanovništva, a s druge privuklo bogatije ruske turiste, koje krasi reputacija velikih potrošača.