više od 650 slučajeva

Rusija zabranila inozemne letove zbog koronavirusa

26.03.2020 u 09:21

Bionic
Reading

Rusija od petka zabranjuje 'redovne i charter letove' iz Rusije u druge zemlje i obratno u sklopu napora da suzbije širenje zaraze koronavirusom

Zabrana stupa na snagu u četvrtak u ponoć prema moskovskom vremenu, a iznimka su letovi kojima se Rusi vraćaju iz inozemstva u domovinu, navodi se u uredbi objavljenoj na internetskoj stranici premijera Mihaila Mišustina. Rusija je prijavila više od 650 slučajeva koronavirusa, pretežno u glavnom i najvećem gradu Moskvi.

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin upozorio je ovaj tjedan predsjednika Vladimira Putina da bi stvarni broj slučajeva mogao biti "znatno viši" nego što je prijavljeno.

Putin je u televizijskom obraćanju naciji Rusima savjetovao da ostanu kod kuće i rekao da radnicima treba dopustiti ostanak u kući od ponedjeljka do petka idućeg tjedna, te da će im ti dani biti plaćeni.

Rusija je također uvela stroge mjere karantene za sve koji uđu u zemlju iz inozemstva i sve koji su mogli biti izloženi osobama zaraženim virusom. Vlada je odlučila da neće nametati karantenu poput one u susjednoj Kini i u nekim europskim zemljama.

  • +16
Koronavirus u Rusiji Izvor: EPA / Autor: ANATOLY MALTSEV