PERSPEKTIVE ZA 2011.

Rusija povećava prodaju oružja

09.03.2011 u 19:09

Bionic
Reading

Rusija će se tijekom 2011. angažirati na povećanju prodaje oružja na 9,65 milijarda dolara, unatoč previranjima u arapskome svijetu, izvijestio je u srijedu predsjednik uprave ruske javne tvrtke zadužene za izvoz oružja Rosoboronexport, Anatolij Isajkin

'Perspektive za 2011. prelaze brojke iz 2010. Mislim da će to biti znatno povećanje - na 9,4 ili 9,5 milijardi dolara', rekao je na konferenciji za novinare. Tijekom 2010. Rusija je prodala oružje i vojnu opremu vrijednu više od 8,6 milijarda dolara, rekao je Isajkin, preciziravši kako su glavni kupci bili Indijci, Alžirci i Kinezi.

Prodaja vojnih zrakoplova i helikoptera čini više od 40 posto ukupne prodaje, kazao je, dodavši kako najbolje 'idu' borbeni zrakoplovi Suhoj i MiG. Previranja i nestabilnost na Bliskom istoku i na sjeveru Afrike zabrinjavaju Rosoboronexport, jer tvrtka održava dobre odnose sa zemljama u spomenutim područjima. 'Naravno, zabrinuti smo zbog svega što se ondje događa, no vjerujem da stanje u tim zemljama neće imati većeg utjecaja na buduće narudžbe', rekao je.