organizirani kriminal

Rusija osuđuje akciju kosovske policije, traži oslobađanje svog djelatnika UNMIK-a

28.05.2019 u 14:08

Bionic
Reading

Rusija odlučno osuđuje upad kosovskih specijalaca na sjever Kosova naseljen Srbima, priopćilo je u utorak veleposlanstvo Ruske Federacije u Beogradu i zatražilo hitno oslobađanje ruskog državljanina, djelatnika Misije UN na Kosovu, koji je uhićen u jutrošnjoj akciji policije

'Odlučno osuđujemo upad kosovskih specijalaca u područja sjevera Kosova i Metohije naseljene Srbima. To je krajnje opasno i kosi se sa svim postojećim dogovorima. Revoltirani smo provokacijom prištinskih vlasti u odnosu na ruskog državljanina, suradnika UNMIK-a Mihajila Krasnoščekova. Tražimo neodložno oslobođenje Rusa i pozivanje na odgovornost svih koji su krivi za ovaj vapijući incident', citiraju beogradski mediji poruku ruskog veleposlanika Aleksandra Čepurina.

U akciji kosovskih specijalaca, koju Priština objašnjava borbom protiv organiziranog kriminala, jutros je na sjeveru Kosova uhićeno više osoba, među kojima i pripadnici Kosovske policijske službe.

Beograd akciju smatra provokacijom i zastrašivanjem Srba, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zapovjedio je zbog toga stanje pune borbene pripravnosti za postrojbe Vojske Srbije i nagovijestio mogućnost vojne intervencije u slučaju ugroze srpskog stanovništva na Kosovu.