sletio u ponedjeljak

Rusija kaže da je njezin vojni zrakoplov u Venezueli radi servisiranja opreme

25.06.2019 u 11:17

Bionic
Reading

Zrakoplov ruskog ratnog zrakoplovstva, koji je sletio u Venezuelu, ondje je radi servisiranja ruske opreme koja je već u toj zemlji, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov u utorak, prema navodima agencije Interfax

Zrakoplov je sletio u ponedjeljak u glavnu venezuelsku zračnu luku, prema Reutersovu svjedoku i internetskoj stranici koja prati kretanja zrakoplova, tri mjeseca nakon sličnog događaja koji je pojačao napetosti između Washingtona i Moskve.

"Sa svih gledišta ova suradnja je transparentna", rekao je Rjabkov a prenosi Interfax. "Nema elemenata destabilizacije regije ili bilo koje druge situacije", dodao je Rjabkov.

Američki predsjednik Donald Trump u ožujku je naredio Rusiji da ukloni sve vojnike iz Venezuele, a rusko ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je da su zrakoplovi, koji su u to vrijeme tamo sletjeli, samo prevozili stručnjake koji su servisirali opremu iz ugovora o kupnji oružja.

Donald Trump Izvor: Pixsell / Autor: Alex Edelman/DPA/PIXSELL

Rusija otvoreno podržava predsjednika Nicolasa Madura, dok SAD i većina zapadnih zemalja podržava oporbenog vođu Juana Guaida.

Guaido se u siječnju pozvao na ustav te se proglasio privremenim predsjednikom države ustvrdivši da je Madurova pobjeda na ponovljenim izborima 2018. bila nezakonita.