POBJEGAO 2008.

Rusija izručila odbjeglog dilera droge

20.03.2012 u 18:41

Bionic
Reading

Rusija je Hrvatskoj danas izručila 30-godišnjeg Brunu Bajsa koji je prije četiri godine uspio izbjeći uhićenje u akciji zagrebačke i zadarske policije koje su tada uhvatile dvojicu njegovih suradnika u krijumčarenju i preprodaji droge

Bajs je u siječnju 2008. uspio pobjeći policiji dok su njegovi 'partneri' Dario Paravinja (48) zvani Bule i Ante Barin (33) zvani Bara, obojica iz Zadra, nakon višemjesečnog praćenja uhićeni sa 73 grama heroina i 22 grama kokaina.

U akciji je u stanovima trojice osumnjičenika pronađeno i 42.000 kuna, 2800 eura, nekoliko mobitela te dvije digitalne vage s tragovima heroina.

Trojku je USKOK tada osumnjičio da su se s još dvije osobe polovicom kolovoza 2007. udružili radi preprodaje droge na šibenskom, zadarskom i zagrebačkom području.

Drogu su navodno nabavljali u BiH i Srbiji i krijumčarili je u Hrvatsku ilegalno prelazeći granicu na području Metkovića.

Bajsa su ruske vlasti uhitile u listopadu prošle godine temeljem međunarodne tjeralice koju je 2009. raspisao zagrebački Ured Interpola čiji su djelatnici danas od ruskih kolega preuzeli Bajsa u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo.

Po dolasku u Hrvatsku Bajs će biti odveden na splitski Županijski sud koji je za njim, kako se doznaje od glasnogovornice MUP-a Jelene Bikić, početkom 2008. i raspisao potragu.