TRKAČKA INICIJATIVA

Runs with Twins omogućuje rekreativcima da trče u St. Petersburgu

26.08.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Članovi zagrebačke delegacije za ovogodišnju razmjenu sa St. Petersburgom biraju se na izbornoj utrci koja se održava 28. kolovoza na Jarunu. Zagrebačka delegacija uključuje i četvero sudionika izborne utrke

U sklopu inicijative Runs With Twins, u srijedu, 28. kolovoza na zagrebačkom Jarunu održat će se trkačko natjecanje kojim se obilježava pobratimstvo Zagreba i St. Petersburga. U utrci od 6,3 km koja počije u 18 sati odabrat će se trkački delegati koji će otići u St. Petersburg i sudjelovati u utrci od carskog sela Pushkin do St. Petersburga 15. rujna.

Osim pobjednika, ondje će o trošku organizatora otići i troje sudionika koji budu bili najsretniji u utrci.

Glavna ideja Runs with Twinsa je još jače i konkretnije povezivanje ljudi i gradova pobratima.

Runs with Twins razmjena uključuje međusobne posjete trkačkih delegacija gradova pobratima i sudjelovanje na odabranim pobratimskim utrkama.

Ove godine naš Zagreb i ruski St. Petersburg obilježavaju 51 godinu svojeg pobratimstva i trče Runs with Twins po drugi put.

Delegacija St. Petersburga uzvratit će posjet Zagrebu i sudjelovati na tradicionalnom polumaratonu Starek u studenome

Ovogodišnji Runs with Twins podržava predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnici Zagreba i St. Petersburga, Ministarstvo vanjskih poslova RH, Ministarstvo turizma RH, Veleposlanstvo Ruske Federacije, Predstavništvo Rossotrudničestva u Zagrebu kao i drugi podupiratelji i podržavatelji u području sporta, međunarodne suradnje, turizma i zdravlja.

Detaljnije na http://runs.runswithtwins.com