BORIS TADIĆ

'Ruđer Bošković je Srbin katolik!'

13.01.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Srpski predsjednik Boris Tadić dao je poduži intervju dnevniku Press iz kojeg prenosimo neke od naglasaka po izboru portala e-novine

O REGIJI I TRŽIŠNOJ UTAKMICI: Srbija je danas najveća investicijska destinacija na prostoru jugoistočne Europe. Imamo više investicija nego Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska prošle godine zajedno. To nije bilo lako postići, ali treba nastaviti i doći će bolje vrijeme. Na kraju, trebamo iskoristiti nepovoljne uvjete u drugim državama, kao što su one činile devedesetih, kad smo mi bili u blokadi i u krizi. To su jednostavni zakoni tržišne utakmice.

O EU: U Srbiji vlada lažno uvjerenje da se u svijetu direktori velikih korporacija biraju na natječaju. Ako netko misli da se direktor France Telecoma postavlja protivno volji francuskog predsjednika, onda taj živi u iluziji. U Srbiji se čak ne primjenjuje toliko politička volja kao u nekim zemljama EU. Da li je netko imao primjedbu na izbor direktora Elektroprivrede Srbije? To je zato što je odluka o postavljanju bila posljedica širokih konzultacija. Ja naprosto ne mogu zamisliti budućnost srpske ekonomije bez Elektroprivrede koja bi uvijek bila većinsko državno vlasništvo. Kao što, naprimjer, infrastruktura uvijek mora biti u rukama srpske države.

NAJVEĆI SRBI SVIH VREMENA:
Nikola Tesla, Dositej Obradović, Vuk Karadžić, Pupin, Milanković i Ruđer Bošković. Nadam se da me moji hrvatski prijatelji neće pogrešno razumjeti, ali Ruđer Bošković je bio Srbin katolik.

VIC O ŠLJIVI:
U Bruxellesu izvode eksperiment s miševima: kako reagiraju kad piju votku, viski, konjak i šljivovicu. Ovi koji su pili konjak odali su se raskalašenosti u kavezu, jurili su mišice, plesali. Ovi koji su se napili viskija bili su mamurni i agresivni, ovi s votkom su bili ravni kao ploča i nisu se mogli pomaknuti dalje. A ovi koji su se napili šljivovice izazvali su veliko iznenađenje među znanstvenicima. Oni su se uhvatili za rešetke kaveza i počeli vikati: 'Mac-mac!'

Ostale verbalne bisere srpskog predsjednika Borisa Tadića možete pročitati na stranici na e-novinama