MASAKR U KRIŽEVCIMA

Rošker se pred sucem branio šutnjom

02.03.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Pod jakom policijskom paskom, istražnom sucu Županijskoga suda u Koprivnici danas poslijepodne oko 16 sati priveden je radi ispitivanja Stjepan Rošker (50) iz Križevaca gdje se zadržao oko dva sata i branio šutnjom. Nada Marincil, dežurna istražna sutkinja, odredila je Stjepanu 48-satno zadržavanje u bjelovarskom Okružnom zatvoru

U tom vremenu, Županijsko državno odvjetništvo trebalo bi podnijeti istražni zahtjev i zatražiti pritvaranje na 30 dana, kada će službeno početi i istraga. Županijska državna odvjetnica Irma Bagarić nije htjela govoriti o tome što se događalo pred istražnim sucem, no tek je Krešimir Kraljic, istražni sudac, koji bi trebao voditi slučaj kazao da sve ide svojim tijekom i da će se u narednim danim znati više pojedinosti.

'Danas su obavljene tri obdukcije, dok će se sutra obaviti obdukcija tijela Tihomira Matoića (19), koji je preminuo dan kasnije', dodao je Kraljic.

Iz policije više ne dolaze svježe informacije o nemilom događaju, tek polovični odgovori na pisanje pojedinih medija o propustu policije i liječnika oko mogućeg spašavanja nesretnog Tihomira, koji je preminuo nakon operacije.

'Ne želimo odgovarati na te optužbe. Tek mogu reći da je policija odradila svoj posao na najbolji način i u skladu sa službom', izjavio je Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko-križevačke, piše Slobodna Dalmacija.

Križevcima se, naime, proširila priča da je policija liječnicima ulazak u kuću, zbog straha od prisutnosti ubojice, dopustila tek 40 minuta nakon pucnjave. Sve utemeljeno na izjavi jednoga od susjeda očevidaca. Postavljena je i teza da je život mladića, ako je to istinito, možda mogao biti spašen. Liječnici, pak, tvrde da je nemoguće govoriti što se moglo dogoditi, no i da su ozljede bile preteške i Tihomiru spasa nije bilo.

Stjepan Rošker je u subotu navečer zbog spora oko vinograda iz vojničke puške ubio svoga bratića Sinišu Roškera (43), njegovu majku Đurđicu (63) i njegovu kćerku Jasminu (14) te Tihomira Matoića, dečka Sinišine starije kćerke Sanele, a Sinišina žena Snježana uspjela se spasiti bijegom kroz prozor.