ZBIRKA PJESAMA

Rošin uz Bebića i Sanadera predstavio 'Uprknuće'

16.03.2012 u 00:04

Bionic
Reading

Zbirka pjesama "Uprknuće - čuvene pjesmice saborske" bivšeg saborskog zastupnika Jerka Rošina predstavljena je u Novinarskom domu u Zagrebu a uz brojne uzvanike i nekadašnje visoke dužnosnike, na predstavljanju je bio i Rošinov prijatelj i bivši premijer Ivo Sanader

Rošin u svojoj zbirci "Uprknuće - čuvene pjesmice saborske" na šaljiv i satiričan način govori o svojim danima provedenim u Saboru gdje je bio zastupnik u prošlom saborskom sazivu.

Zbirka se sastoji od 158 pjesama i podijeljena je u tri cjeline - Saborska arena, Kurba politika i Uprknuće.

Knjigu je karikaturama ilustrirao Ivan Šarić, a predstavljanje je popratila izložba saborskih karikatura Stjepka Rošina koji je i dizajnirao knjigu. Zbirku su predstavili Pajo Kanižaj, Slaven Letica i Danko Plevnik, a stihove su čitali Dragan Despot i Anja Šovagović.

U programu predstavljanja zbirke sudjelovali su i Davor Dretar Drele i Vid Balog.

Osim Sanadera, uz kojeg su bili članovi njegovog braniteljskog tima, na predstavljanje su došli i brojni drugi uzvanici, među njima Luka Bebić, Bianca Matković, Berislav Rončević, Mario Zubović, Vinko Mladineo i Stjepan Fiolić.

Gledajući nasmiješena lica Jerka Rošina i Luke Bebića te bivšeg premijera, dolazim do zaključka da su Rošin i Bebić sretni jer im je imovina sigurna, rekao je Letica.

Bebić, Rošin i Zubović
založili su svoju imovinu kao jamstvo kako bi se Sanader branio sa slobode od optužbi za korupcijske afere.

Sanader je nakon predstavljanja zbirke rekao novinarima da je uživao u interpretaciji pjesama ali nije želio komentirati aktualne političke događaje.

Bivšeg premijera se u javnosti, otkad je pušten iz Remetinca, može vidjeti uglavnom samo na sudu.

Rošin je prije nekoliko dana odlukom Visokog suda časti vraćen u HDZ.