KONAČNO U UVALI DANČE

Ronioci snimaju dno gdje je pronađena Britt

26.02.2009 u 15:01

Bionic
Reading

U akvatoriju uvale Danče, nedaleko od zidina povijesne jezgre Dubrovnika, ronioci Interventne jedinice PU dubrovačko-neretvanske u četvrtak prijepodne su počeli ponovno roniti u sklopu utvrđivanja uzroka smrti mlade Australke Britt Lapthorne (21)

DUBROVNIK - Ovaj put ronioci su zaronili sa znanstvenikom dubrovačkog Instituta za more i priobalje Vladimirom Onofrijem, s kojim su video kamerama detaljno snimali i pretraživali morsko dno na dubinama od pet do 39 metara.

Ronjenje se obavlja u dijelu uvale gdje je 6. listopada prošle godine pronađeno mrtvo tijelo mlade Australke, koja je 20 dana prije toga posljednji put viđena u obližnjem latino klubu Fuego.

Zahvaljujući konačno povoljnim meteorološkim uvjetima, ronioci su mogli obaviti planirane zarone koje su duže vrijeme sprečavali loše vrijeme, jak vjetar i visoki valovi, piše Slobodna Dalmacija. Iako je sunčani dan policijskim roniocima omogućio dobru vidljivost, u podmorju su ipak morali koristiti i umjetnu rasvjetu.

Kako doznaje Slobodna, sve će se snimke kasnije detaljno analizirati kako bi se i dodatno provjerili svi mogući tragovi koji će biti od pomoći u rasvjetljavanju tragične smrti mlade Australke.

Prioritetni cilj ronilaca jest pokušaj pronalaska bilo kakvog predmeta vezanog uz Britt Lapthorne, osobito digitalnog fotoaparata marke Canon od kojeg se djevojka nikad nije odvajala.

Pretpostavlja se da je kratko prije smrti Britt načinila i snimke osobe koja bi istragu mogla usmjeriti u pravcu koji bi mogao konačno rasvijetliti njezin misteriozni nestanak i smrt.