NOVI TREND

Rončević kao Sanader: Na sud s flasterom

24.11.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Nakon što se i bivši ministar obrane Berislav Rončević na suđenju za kamione ukazao s flasterom kod oka, pitanje je hoće li i tko biti novi sljedbenik flasterizma koji je u modu uveo odbjegli premijer Ivo Sanader

Rončević se jutros ukazao na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se, kao i njegov suradnik Ivo Bačić, brani od optužbi da su 2004. godine izravnom pogodbom kupili kamione Iveco, iako je povoljnija bila ponuda za MAN-ove kamione, čime su državni proračun oštetili za oko 10 milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja nakon što su obrana i USKOK-ovi tužitelji proučili vještački nalaz stručnjaka zagrebačkog Prometnog fakulteta, pa se čeka njihovo očitovanje.

Dakako, nakon jučerašnjeg Sanaderovog outfita upotpunjenog i naglašenog flasterom, ni oku koje nije vično detaljima nije moglo promaknuti da i Rončević svoj flaster ima. Međutim, razlika, premda malena, ipak postoji, a ta je da je Sanaderov flaster jučer bio na desnoj sljepoočnici, a Rončevićev je također na desnoj strani, ali ispod oka.

Znače li i što ti flasteri, zasad je nepoznato, no djeluju znakovito. Od recentnih, premda razjašnjenih slučajeva nošenja flastera u političkom životu, sjećamo se da je bivši predsjednik Stipe Mesić ovoga proljeća nakratko početkom travnja nosio flaster, ali ispod lijevog oka. Tada je bila riječ o uklanjanju madeža.

S druge strane, nije valjda da su se Sanader i Rončević ugledali na američkog repera Nellyja...