IZDAŠNE DONACIJE

Romney pregazio Obamu novcima za kampanju

22.08.2012 u 10:51

Bionic
Reading

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney je krajem srpnja raspolagao sa 60 milijuna dolara više od američkog predsjednika Baracka Obame za izbornu kampanju, prema podacima objavljenim u utorak

Prema mjesečnom izvješću odbora kampanje Baracka Obame, koje je u ponedjeljak navečer poslano Saveznom povjerenstvu za izbore (FEC), sadašnji predsjednik je krajem srpnja mogao računati na oko 124 milijuna dolara, raspoređenih između izbornog stožera i njegove Demokratske stranke.

Njegov protivnik Mitt Romney je u istom razdoblju imao na raspolaganju 50 posto veći iznos, ili oko 186 milijuna dolara, naveo je njegov izborni stožer početkom kolovoza.

Obamino zaostajanje proistječe iz činjenice da ga je Romney u posljednja tri mjeseca nadmašio u prikupljanju donacija, ali i iz velike potrošnje demokrata na TV oglašavanje.

Samo tijekom posljednjeg vikenda Romney je dobio sedam milijuna dolara od privatnih donatora u Massachusettsu, saveznoj državi u kojoj je bio guverner, ali koja redovito bira demokratskog kandidata na izborima.