MINISTRICA MRAK TARITAŠ

'Rok za legalizaciju neće se pomicati ni za minutu'

04.05.2013 u 17:03

Bionic
Reading

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš danas je govoreći o problematici nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru, na 19. forumu poslovanja nekretninama u Savudriji, poručila da rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istječe 30. lipnja te se, kako je rekla 'neće pomicati ni za jednu jedinu minutu'

Podsjetila je da je do sada pristiglo oko 150 tisuća zahtijeva za legalizaciju objekata, no u konačnici ih se očekuje više od 200 tisuća. Ministrica Mrak Taritaš naglasila je da će do kraja svibnja iz Vojno-geografskog instituta u Beogradu u Hrvatsku stići vojne avionske snimke kojima će mnogi moći regulirati svoju gradnju.

'Poruka je svima onima koji su sigurni da su gradili prije 15. veljače 1968. da ne ulaze u postupak legalizacije, jer će dobiti snimke krajem svibnja i moći će dobiti taj podatak. Oni koji nisu sigurni bolje da podnesu zahtjev pa ako je sa snimkama sve u redu, lako će odustati', istaknula je ministrica Anka Mrak Taritaš dodavši da ako ne podnesu taj zahtjev, neće moći legalizirati, pogotovo, kako je rekla 'ako su u pitanju neke rubne situacije'.

Inače, cilj ovog dvodnevnog Foruma jest da se sudionicima putem aktualnih i zanimljivih tema pruži uvid u novine vezane uz zakonsku regulativu, odnosno da im se ponude rješenja za probleme poslovanja u svakodnevnoj praksi.

U sklopu ovog Foruma dodijeljene su Potvrde o prihvaćanju Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretninama i to onim tvrtkama koje su potpisale Kodeks.