NESREĆA

Roditelji se svađali pa polili dijete kiselinom

09.12.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Četverogodišnja A. I. i njen otac Mladen I. (31) zadobili su opekotine od solne kiseline u pothodniku u Beogradu nakon što ih je presrela i polila majka i supruga Biljana I. P. (31)

Otac i dijete nisu u životnoj opasnosti, a Biljana tvrdi da je dijete kiselinom polio Mladen. Njih dvoje vode brakorazvodnu parnicu.

Ozlijeđenu kćer Biljana je prebacila u bolnicu gdje zadržana na liječenju. 'Djevojčica ima manje opekotine na lijevoj polovini lica i ispod oka, koje nisu ozbiljne. Za svaki slučaj dijete će pregledati oftalmolog i ona će ostati pod nadzorom liječnika', rekao je Dragan Zamaklar, načelnik plastične kirurgije u bolnici u Tiršovoj, piše Blic.

Mladenu je kiselina zahvatila oči i vrat. Prema saznanjima Blica, Biljana I. P. je u ponedjeljak s djetetom autobusom krenula iz Šapca za Beograd na kontrolu poslije operacije krajnika. U tom autobusu, po prethodnom dogovoru, bio je i Mladen I., koji je krenuo iz Bratunca u BiH. Sišli su na stanici i krenuli ka bolnici, gdje je A. I. trebalo odvesti na pregled. Međutim, u podzemnom prolazu A. I. i Mladen I. poliveni su kiselinom. Prema informacijama iz istrage, kiselinom ih je polila Biljana I. P. Međutim, ona tvrdi da je djevojčicu kiselinom polio otac.

'Kćerkicu sam nosila u naručju. Pretpostavljam da je Mladen želio mene politi kiselinom, ali je polio dijete. Mala je počela vrištati. Okrenula sam se i najvjerojatnije ga zakačila po ruci, pa ga je kiselina polila po bradi', ispričala je svoju stranu priče Biljana Blicu. Do oca nisu uspjeli doći.