SRAM VAS BILO!

Rode pozivaju na prosvjed danas u 18 sati

17.07.2009 u 14:21

Bionic
Reading

Udruge Roda i Beta pozivaju sve građane i građanke da im se pridruže na prosvjedu danas, u petak, 17. srpnja 2009. u 18 sati, u Zagrebu na Trgu Francuske Republike i u brojnim gradovima u Hrvatskoj, da bi poručili saborskim zastupnicima koji su danas izglasali Zakon o medicinskoj oplodnji – SRAM VAS BILO!

Danas je, stoji u priopćenju koje su odaslale udruge Roda i Beta, Hrvatska dobila najrestriktivniji zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji u Europi, zakon kojim su poniženi svi građani koji imaju problema s neplodnošću, zakon koji ugrožava njihovo zdravlje i njihova reproduktivna prava.

'Sram bilo 70 zastupnika koji su glasovali za predloženi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji jer su ljudima koji imaju problema dodatno otežali, ako ne i onemogućili, da dođu do željene djece', komentirala je Karmen Rivoseki-Simić iz udruge Roda danas u Saboru izglasan Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Rode stoga pozivaju sve koji se protive ovom Zakonu da im se pridruže na prosvjedima diljem Hrvatske danas u 18 sati, a sve građane koji se ne mogu danas pridružiti da svoje neslaganje s ovim Zakonom iskažu bukom ili trubljenjem iz automobila. 'Ministar Milinović je jučer rekao da se on, kao ginekolog, ne plaši žena', kažu iz Roda i poručuju mu:
'Nek nas pogleda u oči!'