ELVIRA ŠARIĆ KOSTIĆ

Rođakinja Mirjane Sanader ostaje na čelu Muzeja grada Splita?

08.01.2011 u 10:05

Bionic
Reading

Pred splitskim gradskim vijećnicima na idućoj sjednici trebala bi se naći i rasprava o ponovnom imenovanju Elvire Šarić Kostić, rođakinje Mirjane Sanader, na mjesto ravnateljice Muzeja grada Splita

Kako doznaje DalmacijaNews, mandat joj istječe krajem veljače, a ona se ponovno javila na natječaj i dobila pozitivno mišljenje Upravnog vijeća. No da bi dobila još jedan mandat na čelu te ustanove ,potrebna joj je i potvrda gradskih vijećnika.

'Krajem siječnja ili početkom veljače održat će se sjednica Gradskog vijeća na kojoj će vijećnici odlučivati, između ostalog, i o ravnatelju Muzeja grada Splita. Budući da mandat aktualne ravnateljice istječe 26. veljače 2011, vijećnici će svakako morati donijeti odluku ili o izboru ravnatelja ili o izboru v. d. ravnatelja', kazala je za DalmacijaNews splitska dogradonačelnica Anđelka Visković.

O problemima u Muzeju grada Elvira Šarić Kostić nedavno je razgovarala i s USKOK-ovim istražiteljima. Naime, prije više od tri godine protiv bivšeg ravnatelja Gorana Borčića policija je podnijela izvješće Državnom odvjetništvu zbog nestanka 152 umjetnine.

Već četiri godine nema popisa umjetnina, a između ostalog i zbog toga kriminalistička istraga o nestalim umjetninama nije daleko dogurala pa je dogradonačelnica svim splitskim muzejima naložila da se to što prije učini. Anđelka Visković uvjerena je da će do iduće sjednice vijećnici u rukama imati sve materijale koji će im biti potrebni za donošenje odluke.

'Stručne službe Grada osigurat će vijećnicima sve relevantne materijale za kvalitetnu raspravu nakon koje će moći donijeti odluku', zaključila je Visković.