'NIJE BIO RATNI JUNAK, NEGO KUKAVICA'

Rođaci se odavno srame Dragana Paravinje

Bionic
Reading

Rođaci Dragana Paravinje u Novoj Pazovi okreću glavu na spomen Dragana Paravinje. Neki od njih rekli su da ga izbjegavaju još od rata u kojem, kažu, nije bio nikakav heroj, nego kukavica

Neki od daljnje i uže obitelji Paravinja za Slobodnu Dalmaciju su rekli da od njegove prve osude za silovanje u Srbiji (devedesetih je dobio kaznu od četiri godine zatvora koju nije odslužio) više i ne idu na obiteljska slavlja ni pokope vezane uz Draganovu obitelj.

Ni majka Dragana Paravinje Ružica nema riječi: 'Što da vam kažem? Što kao odgovor očekujete od mene? Ne znam ni kuda idem, ni kuda udaram, ni koliko ću dugo. Suprug još nije u Novoj Pazovi. Tu sam s Draganovim sinovima i možete zamisliti kako je meni i kako je toj djeci. I svima nama.'

Jedan od daljih rođaka Dragana Paravinje kaže da su upravo njegovi roditelji trebali utjecati na njega da odsluži kaznu za silovanje. a ne da pobjegne.

Očito, Dragan Paravinja znao je da ga Hrvatska, kao svojega građanina, neće izručiti Srbiji, pa se tu sklonio, bježeći i od tjeralice koju je raspisala Bosna i Hercegovina također zbog silovanja, ne dolazeći u Srbiju.

Za priče Dragana Paravinje da je bio na bojištima u Slavoniji jedan rođak je rekao da su to najobičnije laži. 'Da je bio uz grupu Mirka Jovića, bio bi i na bojištu, ali bio je kukavica, a ne nikakav ratni junak', kaže taj rođak.

Kaže da on ne zna gotovo ništa o 'bojištima u Slavoniji' jer na njima nije ni bio te da o njima govori samo ono što je doznao iz novina ili prepričava događaje o kojima su svojedobno u Novoj Pazovi kazivali momci Mirka Jovića koji su bili u paravojnim formacijama, među ostalim, i u zloglasnim 'Belim orlovima'.

Cijeli članak pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije