BORBA ZA FOTELJU GLAVNOG RAVNATELJA

Rkman naprasno prekinuo Vijeće HRT-a!

18.03.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a pristigle su 22 prijave od kojih je nakon provjere dokumentacije uvaženo njih 19

Na razgovor pred Programsko vijeće, koji će se obaviti u petak i ponedjeljak, bit će pozvani Jozo Rajkovača, Duško Radić, Zoran Kalinić, Branimir Ježić, Marijo Kraljević, Damir Šimunović, Goran Rotim, Ivan Salečić, Vesna Dubovečak, Marko Malnar, Branko Debeljak, Nada Prkačin, Jakov Sedlar, Goran Radoš, Vjekoslav Krsnik, Veljko Jančić, Emil Čić, Josip Popovac i Nikola Kristić.

Zbog nepotpune dokumentacije odmah su iz igre ispali Božo Čajić, Marko Ungarković, koji nije priložio potvrdu o nekažnjavanju, i novinar HRT-a Branimir Farkaš, kojem je nedostajala preslika radne knjižice jer mu je ona, kako je naveo, deponirana u kadrovskoj službi na Prisavlju.

Uz već deset poznatih kandidata, koji su se bili prijavili na prvi neuspjeli natječaj, svoje programe pred Vijećem će iznositi i devet novih lica (Ježić, Kraljević, Rotim, Salečić, Dubovečak, Sedlar, Radoš, Čić i Popovac).

Zanimljivo je da je, kao i prvi put, najviše kandidatura stiglo iz same kuće, pa će tako svoju viziju HRT-a u naredne četiri godine predstaviti: direktor Hrvatskog radija Radić, šef tehnike u dopisništvu HRT-a u Splitu Kraljević, pomoćnik glavnog ravnatelja Šimunović, šef tehnike HR-a Malnar, novinari Rotim, Kristić i Prkačin, redatelj na HTV-u Debeljak, koordinator u 'Hrvatskoj uživo' Jančić i trenutni v.d. ravnatelj HRT-a Popovac.

Unatoč želji i dogovoru većeg broja vijećnika da nakon otvaranja prijava s imenima kandidata nastave sjednicu Programskog vijeća, to se ipak nije dogodilo jer se vijećnik Ilija Rkman naprasno dignuo, izašao van i prije toga poručio 'Imam posla!'.

Kako kvoruma u tom trenutku više nije bilo, sjednica je prekinuta.