cure detalji

Rimac pokušala srediti državni ispit matičarki iz Knina, no unatoč tome nije se na njemu baš najbolje snašla. Sad je pod istragom USKOK-a

02.09.2020 u 13:07

Bionic
Reading

Bivša državna tajnica Josipa Rimac pod Uskokovom je istragom, između ostalog, jer je svojim prijateljima i stranačkim kolegama pomagala srediti prolazak na državnim stručnim ispitima

Josipa Rimac svojoj je prijateljici, matičarki iz Knina, pokušala srediti državni ispit, no unatoč tome nije ga položila, otkriva nove detalje afere Telegram.

Riječ je o Jeleni Drlje, 34-godišnjoj matičarki u Upravnom odjelu za opću upravu Šibensko-kninske županije koja je sada, zbog toga, također pod istragom Uskoka.

Istražitelji su utvrdili da je Jelena Drlje još 13. studenoga 2018. Josipi Rimac počela Whatsappom slati poruke. Napisala joj je da uskoro polaže državni stručni ispit za matičara i da joj treba pomoć, stoji u porukama koje su pronašli inspektori.

'Mogu li dobiti pitanja?', pitala je, navodi se među dokazima, Jelena Drlje Josipu Rimac. Ona joj, zabilježeno je, odgovara da će sve biti u redu i dodaje: 'Riješit ćemo. Dobit ćeš sve što treba'.

Kada je došao 24. studeni 2018. Jelena Drlje se, kako proizlazi iz informacija kojima raspolaže Uskok, nije baš najbolje snašla na ispitu. Tijekom ispita je, stoji u njezinim porukama što su oduzete iz mobitela, Josipi Rimac slala informacije o tome koje dijelove je uspjela napisati, a koje nije.

  • +25
Josipa Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Matičarka iz Knina, piše dalje Telegram, pala je na ispitu upravo u kategoriji koja su ključna za nju kao matičarku.

Priliku za popravni Jelena Drlje dobiva 15. prosinca 2018. godine, a među priloženim dokazima, opet pita Rimac može li vidjeti koji će zadaci biti na pismenom.

Iz dokumentacije kojom raspolaže USKOK proizlazi da je Jelena Drlje 15. prosinca 2018. položila državni stručni ispit. To je, tvrde istražitelji, porukom i javila Josipi Rimac te zahvalila, napisavši joj da 'zaslužuje poklončić', piše Telegram.