OTROVALA SUSJEDA

Riječkoj trovačici 12 godina zatvora

13.03.2009 u 15:52

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Rijeci izrečena je presuda Behari Pijanović iz Rijeke od dvanaest godina zatvora zbog toga što je prošle godine otrovala lijekovima svoga susjeda Ratka Crljenicu

RIJEKA - Nakon što su psihijatrijski vještaci utvrdili da je Behara smanjeno uračunjiva izrečena joj je kazna od dvanaest godina zatvora, na što se osuđena neće žaliti.

Nitko nema pravo oduzeti nečiji život, čak i da vas se moli za to, rekla je sutkinja Ika Šarić u obrazloženju presude.

'Želim vam objasniti da ja to nisam radila radi novca. Ispunila sam njegovu želju', zaključila je trovačica nakon presude.

Osuđena je zbog trovanja Ratka Crljenice za kojega se brinula dragovoljno i bez naknade. U kolovozu 2008. umiješala je 60 smrvljenih tableta "praxitena" u naribanu jabuku te ih Crljenici dala da ih pojede, zbog čega je on nakon nekoliko sati umro.

Na temelju nalaza vještaka Behari je određeno i obvezno psihijatrijsko liječenje koje može trajati najdulje do pet godina.

Sutkinja Šarić navela je da je Pijanović policiji, ali i tijekom rasprave na sudu, potvrdila da je usmrtila Crljenicu, no da sud nije mogao prihvatiti njezine tvrdnje da je to učinila zbog milosrđa na Crljeničin zahtjev.

Šarić je navela kako je u raspravi utvrđeno da je Pijanović frustrirana zbog neprimjerene zahvalnosti Crljenice i njegove najbliže obitelji za njezinu dragovoljnu brigu za njega.

Olakotne okolnosti za osuđenicu su neosuđivanost, teški uvjeti života, potvrđena skrb o ubijenom i smanjena ubrojivost u vrijeme ubojstva.