SINU 30, MAJCI 32 GODINE

Riječkim monstrumima potvrđena presuda

04.11.2009 u 08:04

Bionic
Reading

Vrhovni sud Republike Hrvatske u Zagrebu danas je odbio žalbe državnog odvjetnika Alena i Anke Lambert kao neosnovane te je potvrdio presudu Županijskog suda u Rijeci kojom su optuženici proglašeni krivima zbog kaznenog djela teškog ubojstva Tanje Brnelić i osuđeni na dugotrajne zatvorske kazne

RIJEKA - Alen Lambert osuđen je na zatvorsku kaznu od 30 godina, a njegova majka Anka Lambert na 32 godine.

Podsjetimo, sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci kojim je predsjedala Đurđa Jovanić osudilo ih je 10. listopada 2008. godine zbog mučnog ubojstva 30-godišnje Tanje Brnelić, Alenove nevjenčane supruge. Dokazano je da je Tanja, vezana za krevet u njihovoj kući na Turniću, gdje je živjela pet godina, umirala polako u teškim mukama.

Majka i sin Lambert duže su je vrijeme izgladnjivali, fizički i psihički zlostavljali, te je Tanja s teškom gnojnom upalom pluća 18. svibnja 2006. godine preminula. Istoga dana pozvali su Hitnu pomoć. Na Zavodu za sudsku medicinu na Tanjinom su tijelu pronađene brojne ozljede, pa su na temelju toga 25. listopada 2006. uhićeni i od tada se nalaze u zatvoru. Stjepan Lambert, Ankin suprug i Alenov otac, svo je vrijeme živio u kući gdje se događao stravičan zločin. Utvrđeno je da nije bio povezan s ubojstvom, te i dalje tamo živi. Tanjinoj majci, koja živi u blizini, Anka Lambert zabranjivala je kontakt s Tanjom.

Kako su prvostupanjskom presudom izrečene kazne dugotrajnog zatvora, a drugostupanjski sud je takvu presudu potvrdio, Alen i Anka Lambert imaju pravo žalbe trećestupanjskom sudu.