lančana reakcija

Ribić potvrdio: I fakuteti idu u štrajk, traže veće plaće i povećanje koeficijenata

11.10.2019 u 20:37

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja održao je sastanak o potpori štrajku. "Donijeli smo odluku o štrajku. Otvorit ćemo najavu štrajka i ići ćemo u proces mirenja. Ako taj proces mirenja ne uspije, idemo u štrajk", rekao je za N1 Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Tražite veće plaće i povećanje koeficijenata u visokom školstvu. Što očekujete od Vlade, pitali su na N1 televiziji:

"U ovom općem nedostatku politike plaća u javnom sektoru i neravnotežama koje se u vezi s tim događaju, tražimo poziciju koja će biti adekvatna ostalim javnim službama u našem sektoru. To znači usklađivanje s drugim sektorima za razne kategorije zaposlenika. Pružamo apsolutnu podršku kolegama iz osnovnih i srednjih škola, ali tražimo i jednak status za naše zaposlenike. Naše središnje tijelo, Veliko vijeće, danas je to razmatralo na višesatnoj sjednici i donijelo jednoglasnu odluku o ulasku u štrajk", rekao je Igor Radeka, predsjednik Sindikata.

O tome kada će štrajk početi još uvijek nemaju informaciju. "Previše je varijabli da bismo mogli imati sasvim jasnu sliku. Prvo ćemo naše zahtjeve pokušati iskomunicirati kroz mirenje. Mislim da su oni razumni, nisu ni 40 milijuna kuna. Osnovni i srednjoškolski sektor bi koštali 300 milijuna kuna. U tom paketu nije problem da se i nas smjesti", smatra Ribić.

"Mislim da ćemo problem rješavati skupa s osnovnim i srednjim školama. Nadam se da će Vlada popustiti, jer je to u suprotnom sramota za ovu zemlju", zaključio je Ribić.

  • +21
Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL