'ČOBANKOVIĆ JE SAMO PIJUN'

Ribari: Premijerka nas žrtvuje zbog HSS-a

22.03.2011 u 13:31

Bionic
Reading

Iako HSS misli da su ribari guske u magli, podsjećamo da se ribari dobro nose s maglom koju će bura ionako ubrzo otpuhati, a ni ponašanje poput gusaka nije nam svojstveno, poručile su ribarske udruge Mare Croaticum, Naše more i Istarski ribar u zajedničkom priopćenju

Predsjednik Udruge profesionalnih ribara Mare Croaticum Daniele Kolec u ime navedenih ribarskih organizacija uputio je javno pismo u kojem analizira poziciju ribara i ulogu HSS-a.

'Na sastancima koje su udruge imale s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem primijetili smo da, bez obzira što se ministar dogovorio s nama ili naredio Upravi ribarstva da to i provede, državni tajnik Tonči Božanić to ne učini. Više puta smo se pitali što se tu zapravo događa i tko nas 'vesla'?', upozorava Kolec u svom pismu.

Istaknuo je da su predstavnici ribarskih udruga u početku mislili da ministar laže te da je u dogovoru s državnim tajnikom kojeg štiti. 'Jedno bi govorio dok je Božanić bio prisutan, a drugo kad njega ne bi bilo. Ipak, poslije je već bilo očito da je HDZ talac HSS-a, jedne male stranke po broju simpatizera, ali velike u smislu trgovine. Pod stalnom prijetnjom HSS-ova izlaska iz koalicije, isključivo radi održavanja foteljaškog položaja, ribarstvo i poljoprivreda rastureni su jer je Čobanković samo mali pijun pod komandom Friščića i Pankretića', oštro je zaključio predsjednik Mare Croaticuma.

Napominje potom da 'Čobanković ne može smijeniti Božanića, iako već i mala djeca znaju sve o neradu i nestručnosti najpoznatijeg državnog tajnika u Hrvatskoj'. Kolec je uvjeren da su se 'Friščić i Pankretić također zainatili pa će oni i pod cijenu potpunog rasula u ribarstvu radije držati fotelju svome kadru Božaniću nego učiniti ono što bi svatko normalan napravio za svoju stranku i ovu državu'.

'Premijerka također žrtvuje cijelu ribarsku industriju radi virtualne vlasti, a Friščić i Pankretić trljaju si ruke jer je bitno da nisu zaboravili podijeliti poticaje svojim stranačkim seljacima i ribarima u pokušaju da pridobiju glasače', zaključio je Kolec.

U zajedničkom priopćenju, koje uz Koleca supotpisuju Albin Popov iz Udruge Naše more te Radovan Simić iz Udruge Istarski ribar, ribari su poručili: 'Iako HSS misli da su ribari guske u magli, podsjećamo da se ribari dobro nose s maglom koju će bura ionako ubrzo otpuhati, a ni ponašanje poput gusaka nije nam svojstveno.'