10 METARA

Ribar kod Molata ulovio ogromnog morskog psa

22.04.2011 u 17:05

Bionic
Reading

Sedamdesetsedmogodišnji ribar koji je kod Molata uhvatio morskog psa duljine oko 10 metara tvrdi da se namučio da ga izvuče, a pritom mu je stradala i mreža. Takvu neman, kaže, dosad nije vidio

'Izgubija sam mriže prije tri dana i kada mi je prijatelj reka da mi je kavicale vidija milju dalje, jutros smo krenuli prema mrižama. Kada smo ih vidili, počeli smo mrižu vući na ruke, a ono teško da teže ne može biti. Deset metara dugog i gotovo dvi tone teškog kita ili pasa smo izvukli. Što ja znam što je, je li kit ili morski pas', riječi su 77-godišnjeg Dinka Martedića s otoka Molata koji je jučer kod hridi Rižnjak kod otoka Molata u svojoj ribarskoj mreži pronašao kitopsinu, što je potvrdila i zadarska policija.

U svojih 30 godina koliko je 'tukao' more i u nizu godina ribarenja otkako je u mirovini, toliku neman nije vidio.

'Ja sam dosad lovija samo šarune i trlje. Ovo što sam danas naša u mriži bila je neman, a tako su mi i rekli iz policije kada smo ih upitali što da radimo s ribom. Rekli su mi da će je slikati i da je pustimo u more jer da je to ipak morska neman. Pripa sam se iako je uginula, a kako i ne bi kada su joj ralje šire od metra, a rep još i više. Nadljudskim naporima smo je izvukli. Na kraju sam izgubija 1.500 kuna, koliko mi je mriža vridna, ali smo nas trojica, koji smo ga izvukli, dobro i ostali živi. Ja imam 77 godina i bruh, a kolega je srčani bolesnik i isto smo ga izvukli. Vezali smo ga mrižom uz brod dug samo 5,85 metara i to smo jedan dio mriže vezali za provu, a drugi za krmu. Hvala vam i idem se sada odmoriti', rekao nam je na kraju Dinko Martedić.