koronavirus

Restriktivne mjere na granicama vjerojatno će biti produžene, moguće da će vam trebati PCR test pri povratku ako odete na skijanje

11.12.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Restriktivne mjere za ulazak u Hrvatsku, kako bi se smanjio broj ljudi koji iz inozemstva planiraju za blagdane posjetiti obitelj, bit će najvjerojatnije produžene. Tako bi Božić za Hrvate na radu u inozemstvu mogao proći bez posjete obitelji i domovini

Mjere bi se trebale produžiti do siječnja, a još uvijek se ne zna što će biti s hrvatskim skijaškim tjednom i hoće li u tom slučaju biti potreban negativan PCR test nakon povratka sa skijališta.

RTL Danas neslužbeno doznaje da bi već ovog vikenda trebala biti produžena mjera kojom je za ulazak u Hrvatsku potreban negativan PCR test. Epidemiolozi strahuju da bi ionako loša zdravstvena slika mogla postati još i gora ako se dijaspora vrati u domovinu i krene u čestitanje od kuće do kuće.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović je u petak zamolio da čestitanje blagdana ove godine bude drugačije.

"Ta poruka koju već ada možemo i želimo poslati pred nadolazeće blagdane će se u osnovi svoditi na to da se svi suzdrže kontakta i druženja izvan svojih kućanstva. I da je najbolja i najiskrenija za sreću i zdravlje za Božić i Novu godinu ne ići u posjete", ističe Božinović. Kad prođu blagdani otvorit će se pitanje odlaska na skijanje.

Austrija će svoja skijališta otvoriti 24. prosinca za domaće, a hotele i ugostiteljske objekte 7. siječnja. Hrvatski bi tjedan tako trebao početi 11. , ali pitanje je kako će sve izgledati ako se sadašnje visoke brojke novozaraženih ne smanje.