UGROŽAVA IZBORNU UTRKU

Republikanci okrenuli leđa Akinu zbog izjave o silovanju

21.08.2012 u 11:42

Bionic
Reading

Vodstvo Republikanske stranke povuklo je financijsku i političku potporu kongresniku Toddu Akinu koji odbija podnijeti ostavku u utrci za Senat nakon što je izjavio da 'legitimno silovanje' rijetko dovodi do trudnoće, piše The Guardian

'Nisam dezerter', rekao je u radijskoj emisiji u kojoj ga je ugostio bivši republikanski predsjednički kandidat Mike Huckabee. 'Po milosti Božjoj, idemo pobijediti u ovoj utrci', dodao je Akin, također rekavši da su ljudi koji su ga izabrali znali da nije bio savršen i da samo zato što je netko pogriješio, to 'ne znači da je beskoristan'.

'Nitko me nije nazvao i sugerirao mi da odustanem', dodao je Akin, piše The Guardian.

Akin ne namjerava odstupiti unatoč kritikama republikanaca, uključujući samog Mitta Romneyja i senatora Johna Cornyna, šefa Nacionalnog republikanskog odbora senatora, koji osigurava sredstva za kandidate. Barack Obama je također osudio Akinove izjave.

I Republikanska stranka i ugledni politički akcijski odbori, poznati kao Super PACS, kazali su da će povući svoju podršku. Oglasne kampanje vrijedne milijune dolara su otkazane.

Republikanci žele da odstupi jer im smanjuje šanse u utrci za Bijelu kuću.

Todd Akin i 'legitimno silovanje'