JEDNOGLASNA PODRŠKA

Rektorski zbor podržava Stručno povjerenstvo za kurikularnu reformu i pozvao medije na objektivno izvještavanje

01.06.2017 u 17:24

Bionic
Reading

Rektorski zbor Republike Hrvatske jednoglasno je podržao rad Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, kao i izbor voditeljice i članova Ekspertne radne skupine, a medije poziva na argumentirano, objektivno i točno izvještavanje, istaknuto je u četvrtak u priopćenju Rektorskog zbora RH, koje je potpisao njegov predsjednik, rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović

Kako se navodi u priopćenju, Rektorski zbor RH raspravljao je u Osijeku u utorak na svojoj 8. sjednici u ak. godini 2016./2017., uz ostalo i o aktualnim događajima vezanima uz rad Posebnoga stručnoga povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te izbor voditeljice i članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

'Rektorski zbor RH daje jednoglasnu podršku radu Povjerenstva te integritetu i radu njegove predsjednice Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru i članice Rektorskoga zbora Republike Hrvatske. Rad Povjerenstva i njegove predsjednice Vican Rektorski zbor RH smatra transparentnim, korektnim i kolegijalnim te se oštro suprotstavlja niskoj razini dosadašnje komunikacije, a medije poziva na argumentiranu raspravu te objektivno i točno izvještavanje', naglašava se u priopćenju.

Danas u 18 sati u šest gradova Hrvatske, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Poreču, Karlovcu, Zadru i Slavonskom Brodu, u organizaciji GOOD inicijative održat će se prosvjedni 'Marš za znanost' tijekom kojega će se tražiti ostavka ministra Pave Barišića i Dijane Vican, te ponavljanje natječaja za voditelje i članove Ekspertne radne skupine jer, kako tvrde protivnici, izbor i kriteriji po kojima su birani nisu jasno obrazloženi.